11 juli 2024

Veilig op de elektrische fiets

Een fietsongeluk zit in een klein hoekje. Om te voorkomen dat je met je elektrische fiets betrokken raakt bij een valpartij of aanrijding, kun je zelf best veel doen.
Daarom organiseren we een middag waarop we tips geven waar jij van kunt profiteren.
Wendy van Guy Ruts Fietsen uit Baarle-Hertog komt op maandagmiddag 15 juli aanstaande vanaf 14.00 uur ons in de aula van het cultuurcentrum informeren over het wel en wee rond het fietsen op een elektrische fiets.
Een aantal te bespreken zaken noteren we hier onderstaand:
─ Hoe stappen we veilig op en af;
─ Fiets geconcentreerd, laat je niet afleiden;
─ Pas je snelheid aan;
─ Afremmen, schakelen en terugschakelen.
Daarna wordt er aandacht gegeven over accessoires die je kunnen helpen:
─ Een spiegel verhoogt het zicht;
─ Het dragen van een fietshelm verkleint kans op ernstig letsel.
Maar ook zaken als antislip pedalen, GSM-houders, bandenpompen enzovoort.
We beginnen de middag met informatie zoals bovengenoemd en gaan daarna “proeffietsen” op een parcours dat wordt uitgezet. We adviseren degene die al een elektrische fiets heeft, deze mee te nemen, omdat je daaraan, zo mogelijk, al bent gewend. Voor degene die nog geen elektrische fiets heeft: er staat een “proeffiets” van Guy Ruts Fietsen voor je klaar.
We kunnen niet allemaal tegelijk proef-fietsen, maar we zorgen voor koffie en thee en er kan ook veel geleerd worden van het meekijken.
Guy Ruts Fietsen heeft aangegeven tijdens deze middag korting te willen verstrekken op diverse accessoires.
Voor de goede orde: de middag is bedoeld voor je als je al een elektrische fiets hebt, maar ook voor degene die van plan is een elektrische fiets aan te schaffen.
Er zijn geen kosten aan deze middag verbonden en de middag wordt georganiseerd VOOR ALLE SENIOREN UIT BAARLE-NASSAU/HERTOG.
Wel graag even opgeven, zodat we weten op hoeveel personen we kunnen rekenen. Dit kan bij Aleida Wijkenga, secretaris Seniorenvereniging, op emailadres secretaris@seniorenbn.nl of telefonisch op nummer 06-44125954.
Fietsen is plezierig, je blijft in beweging en fietsen geeft je vrijheid. Wil je nog lang, gezond en veilig blijven doortrappen, kom dan naar onze informatiemiddag op 15 juli aanstaande.